Miniton

Miniton

Vi mangler en frisk forældre, der vil hjælpe os med at få Miniton i gang.
Kontakt gerne René på 2224 2412 eller badminton@sedler.dk.

 

Miniton er badminton tilpasset børn fra 5-7 år.

Badminton kræver god motorik og særligt en god koordinationsevne. Derfor kan børn i denne alder ikke spille almindeligt badminton frem og tilbage over et net. Til Miniton er forældrene med på banen og kaster bolde til børnene. På den måde får de mange boldberøringer og kan lære den rigtige teknik fra starten.

Vi arbejder med flg. tekniske færdigheder:

  • Greb, løst greb, grebskifte
  • Op med albuen, luft under armene
  • Benarbejde, ned i benene, op på forfoden

Ved siden af den tekniske træning, varieres træningen med lege og øvelser til styrkelse af balance, koordination og bevægelse. Det kan være sjippeøvelser, kaste-gribe øvelser, balanceøvelser m.m.

Der lægges meget vægt på glæde og succesoplevelser. Målet er, at man ikke kan tabe til Miniton, og at man bliver lidt bedre hver gang.

Vi har disse grundregler til Miniton:

  • Ingen spil
  • Forældrene er med
  • Ros

Formålet med disse regler er at fremme glæde og godt humør og at undgå konflikter.

Børnene ved godt, at badminton går ud på at spille til hinanden fra hver side af nettet. Erfaringen viser bare, at børnene indøver forkert teknik, og at bolden ligger mere på jorden end flyver i luften, når de forsøger. Derfor holder vi på, at til Miniton spiller vi ikke.

Til gengæld skal vi have hjælp fra forældrene, og mange forskellige aktiviteter kræver mange forældre. Opgaverne består i at feede, altså kaste bolde til børnene, svinge et tov, kaste en rispose og lignende.

Forældrene vil typisk have en station, hvor børnene kommer forbi på skift. Man er således ikke sammen med sit eget barn. Erfaringen viser, at forældre stiller større forventninger til egne børn end til andres børn, og at børn er mere ukoncentrerede sammen med egne forældre end med andre voksne. Derfor er det en fordel, at børn og egne forældre ikke følges ad.

Og så skal der roses. Vi fokuserer på det sjove og succesoplevelserne. Ros skaber en positiv og anerkendende tilgang til børnene, som giver dem glæde og selvtillid. Voksne, der fokuserer på ros, skælder ikke ud. Børn der bliver rost, gentager det, de bliver rost for. Går de hjem og tror, de er verdensmestre, er det helt i orden.

Kontakt
René, 2224 2412, badminton@sedler.dk

error

Følg med!