Filippinerne

Praktik på Filippinerne

Læs her den spændende beretning om 2 Gjellerup Badminton træneres praktikophold på Filippinerne.

Vi er to trænere, Morten og Cecilie, som har væretFilippinerne1 på et internationalt lederkursus for Gjellerup Badminton. Uddannelsen indeholdt først 4 teoriweekender og derefter en praktikperiode på 3 uger på filippinerne.

I teoriperioden blev der lagt vægt på at være en god leder/ træner og på arbejde omkring kommunikation, både med krop og sprog. Det at lære folks forskelligheder og tackling af de forskellige situationer, man kan komme i, både som træner men også som menneske, var det, der var meget fokus på.

Da vi havde lært alt baggrundsteorien, skulle vi ud og prøve det vi havde lært i praksis. Dette skete ved at, vi tog til Filippinerne, hvor vi boede 10 unge træner, 2 ledere og 2 kaptajner fordelt på 2 sejlbåde. Her sejlede vi rundt til alle de små øer, hvor vi tog ind til lokalbefolkning og lavedeFilippinerne2 sportscamps for alle børnene på ørene.

I forbindelse med vores sportscamps fik vi en chance for at arbejde med vores trænerevner. Vi kunne ikke kommunikere med børnene pga. sproget, og selv engelsklærerne havde svært ved at tale engelsk, hvilket gjorde, at vi lærte at krops holdninger og bevægelser, havde en stor indflydelse på hvordan, man opfattes som træner. Det var en kæmpe oplevelse, hver gang vi lavede en sportscamp, uanset om børnene var 4 eller 12 år.  Mange aFilippinerne3f børnene havde aldrig set hvide mennesker før, så der var mange blandede følelser blandt dem. Men fælles for dem alle, var at de var super aktive og med på alt vi ville lave med dem. De var utrolig taknemlige for alt hvad vi lavede med Filippinerne4dem.

Vi lærte rigtig meget om kulturen på Filippinerne, da vi også var ude om aftenen og snakke med de lokale, hvor de viste og fortalte hvordan de boede. Befolkningen dernede var utrolig venlige og hjælpsomme, uanset om man  snakkede med dem i storbyerne eller på en lille lokal ø.

Vi boede på 14 personer på 2 både, med de to kaptajner. Her lavede vi mad, rigtig meget dåsemad, og sejlede selv på skift bådene. Vi tog dykkerkursus dernede, hvor vi så på skildpadder og koralrav. Vi var en dag ude og snorkle med 11 meter lange hvalhajer. 

En opgave var at tilbyde vores hjælp på fastlandet, da vi pga tyfonen blev nødsaget til at ligge til kaj. Vi var to piger der meldte vores arbejdskraft på et lokalt hospital, hvor vi hjalp de syge børn, snakkede med gravid kvinde og var med til at overvære en biopsi. På hospitalet så vi den store forskel der er på vores sundhedsvæsen og deres.

Hele turen var en kæmpe øjenåbner, hvor vi lærte sig selv som menneske bedre at kende, lærte en hel del om de store kulturforskelle. Bare det at bo 21 dage på en sejlbåd med 7 andre, hvor det at gå i bad og på toilet var en prøvelse. Soverummet var 45 gr. Så vi sov på dækket, hvor det gjaldt om at komme først om aftenen, hvis man ville ha en plads. Så ens grænser er virkelig blevet overskredet. Det har været en fantastisk uddannelse, både det teoretiske og selvfølgelig den fantastiske tur der virkelig har lært os mange ting, både som menneske og som træner.

 

Cecilie Bøgeholdt Petersen
Træner, Gjellerup Badminton

error

Følg med!